· 

Als je lijf niet fijn voelt

 

Een tijdje terug had ik Saskia aan de telefoon.

Of ik haar zoon Erik kon helpen. Erik is 8 jaar en ze vertelt me dat hij al jaren buikpijn heeft en dat hij regelmatig niet naar school kan. Van alles hadden ze al geprobeerd. Het reguliere circuit natuurlijk eerst. Gluten eruit, andere diëten.  Soms leek het iets te doen, maar kwam het toch weer terug.

 

In mijn praktijk vroeg ik heb wat hij zou willen.

Hoe zijn leven eruit zou zien als hij geen buikpijn meer had. “Dan zou ik vrij zijn” zeg hij. “Dan zou mijn lijf vrij voelen”, en hij moest heel hard huilen. Hij vertelde dat hij het zo erg vond dat ook niemand het zag, dat hij dacht dat iedereen dacht dat hij zich aanstelde. En dat hij vaak dacht dat hij liever echt een erge ziekte had. Dan wist iedereen tenminste hoe erg het was.

 

 

 

Ja, dan ben je wel even stil. 

 

Graag wil hij weten hoe snel ik hem beter kan maken.

Maar ik ga hem niet beter maken. Dat gaat hij zelf doen. Je lijf is namelijk heel bijzonder. Want het kan zichzelf genezen. Maar soms heb je daar een beetje hulp bij nodig.

 

Als er stress is, in wat voor vorm dan ook, zit er dus een blokkade in je lijf.

En dan kun krijg je klachten krijgen, zoals bijvoorbeeld buikpijn. Soms was er eerst echt wel een oorzaak. Misschien heb je ergens wel een buikgriep aan iets spannends verbonden. Het kan echt van alles zijn. En er dan ook maar iets spannends is, is het net of er een alarm afgaat en komt er ineens weer zomaar buikpijn. Het gaat er dus niet meer om, om uit te zoeken wat dat spannende is, maar om je lijf weer te leren dat er niets aan de hand is. En daar help ik je mee door spierspanning weg te halen en je meridianen weer te laten stromen.

 

Dus ik gebruik kinesiologie en acupunctuur

om Erik zijn lijf weer te laten voelen hoe het ook al weer was om vrij te zijn. Fijne zachte methodes die heel geschikt zijn voor kinderen. Zeker voor gevoelige kinderen met buikpijn. En soms gaat zoiets heel snel en soms moet er eerst nog iets anders opgeruimd worden.

 

 

 

In het artikel uit de Nieuwe Meerbode kun je lezen hoe blij Saskia (en Erik natuurlijk) is.

 

 

Wil je ook weten hoe dat voelt?

Kom dan naar mijn gratis workshop binnenkort in mijn nieuwe praktijkruimte in Uithoorn.

 

 

Je krijgt van mijn minimaal 3 oefeningen mee uit de kinesiologie, die je kind (en jou natuurlijk) helpen om beter in je vel te zitten. En ik laat je zien wat kinesiologie voor jou en voor je kind kan doen. 

 

Linda