Je kind weer in balans

 

Acupunctuur

  • Je bent klaar het "symptoom bestrijding"
  • je wilt tot de kern komen van de problemen van je kind
  • je wilt dat je kind kan zijn wie hij/zij echt is
  • je wilt een blij kind

 

ik kijk tijdens een behandeling wat het beste bij jou of je kind past. Dat kunnen dus verschillende dingen zijn. 

 

 

acupunctuur bij kinderen, acupressuur

 

Wat is acupunctuur? 

Acupunctuur is de bekendste van de Chinese geneeswijze. Het belangrijkste om uit te leggen over de Chinese geneeswijzen is dat ze holistisch zijn. Wat betekent dat? Dat je als een geheel wordt gezien. 

 

 

Voorbeeldje: 

Stel, je voelt je niet thuis op school in je groep. Je wordt misschien niet echt gepest, maar je hoort er ook niet bij. Je zondert je soms een beetje af. Thuis vertel je niet zoveel, want ze begrijpen je toch niet echt. Soms wordt je wakker met buikpijn. En omdat dat steeds vaker gebeurd gaat je moeder met je naar de huisarts. Maar die kan niks vinden.  Je komt minder vaak op school, en er vraagt nu helemaal nooit meer iemand of je af wilt spreken. 

Wat er gebeurt is dat je heel langzaam "uit balans" raakt. In het begin is het allemaal nog niet zo erg, en valt het niemand echt op. Maar dan wordt het erger, en weet je ook niet meer goed wat de oorzaak echt is. 

 

 

De behandeling 

Tijdens de behandeling werken we er samen aan om je weer sterker te krijgen, weer lekker in je vel. Dan krijg je geen buikpijn meer, maar je staat ook steviger in de klas op school. En misschien ben je wel een beetje anders dan de andere kinderen. Als je blij bent met jezelf, is dat prima. 

 

 

 

Zonder naaldjes? 

Acupunctuur is de bekendste van de Chinese geneeswijzen. En tja, bij acupunctuur denk je vast aan naalden. Maar met acupunctuur kan ik nog veel meer dan dat. 


Want acupunctuur kan ook op een andere manier. Met wrijven of zacht schrapen. Of door middel van een stompe naald die alleen op de huid wordt gebruikt.

 

Vaak krijg je ook een stickertje op je huid zodat de werking nog even door blijft gaan. Heel soms worden er de aller dunste naaldjes gebruikt die je eigenlijk niet voelt.

 

 

Pols en tong 

Soms zal ik ook aan je pols voelen. En ook even naar je tong kijken. Dan is de kans groot dat ik je dan vertel wat je beter even niet kunt eten of drinken, zodat je je nog sneller beter voelt. Waarom voeding zo belangrijk is, vertel ik je op deze pagina

acupunctuur bij kinderen, acupressuur

 

Belangrijk!!

 

Gebruik voor de behandeling geen alcohol, drop of overdadige maaltijden. Ontbijt wel (!) en ga niet je tong poetsen.

 

Al je persoonlijke en medische gegevens worden zonder jouw schriftelijke toestemming nooit verstrekt aan derden.

 

 

Praktijk Linda Barens is niet verantwoordelijk voor schade en of letsel als gevolg van verzwijgen van medische informatie zoals lichamelijke en/of geestelijke aandoeningen, blessures en medicijngebruik.

 

Als lid van de beroepsvereniging LVNT ben ik aangesloten bij de SCAG. Bij klachten is het fijn als je eerst naar mij toe komt. Samen komen we er wel uit.

https://www.scag.nl/

 

Mijn opleiding heb ik gevolgd bij TCMA.


Wil jij je kind graag helpen wat meer zelfvertrouwen te krijgen? 

 

Vraag dan hier de gratis video serie aan!