· 

Over ruimte mogen innemen en buikpijn

Voordat we de behandeling beginnen, hebben we altijd eerst een gesprekje. Dan leg ik even uit wat we gaan doen en wil ik graag weten waarmee ik je kan helpen. Ik zit dan zelf op mijn krukje. en voor mijn viste heb ik een grote draaistoel met wieltjes. Als je met z'n tweeën komt, zet ik er nog een gewone stoel bij.

 

Meestal moet ik eerst even de regels uitleggen. Want ook al heeft 'ie wieltjes , het is niet de bedoeling dat je de hele praktijk rond gaat racen. En ook al kan 'ie draaien. Het is niet de bedoeling dat je de hele tijd rondjes gaat draaien. Want die stoel is echt leuk.

 

Maar Anna doet dat niet. Anna gaat direct op de gewone stoel. Ze is een lange, knappe jonge dame van 12 jaar met prachtige lange wimpers. Ze is ook schuchter, introvert en ze komt omdat ze bijna altijd buikpijn heeft.

 

We gaan aan de slag en al snel zien we samen een patroon dat steeds gaat over ruimte innemen. Mag ze er zijn? Zien we dat ze moeite heeft met grenzen aangeven. Wanneer zeg je stop, en voel je het in je lijf als je stop mag zeggen.

 

Ik laat haar fantaseren dat ze een reus is. Zodat ze echt ruimte inneemt. En als ze dat gaat doen als ze op school rondloopt kan voelen dat mensen voor haart opzij gaan in plaats van zij voor hen.

 

En ze gaat steeds beter. De buikpijn is vrij snel weg. En ik zie haar steeds een stukje groter worden en opbloeien. Maar nog steeds pakt ze de grote draaistoel niet.  En wie weet, misschien kan ik haar nog wel zover krijgen om er een rondje mee te draaien. Gewoon voor de lol, natuurlijk.

 

 

 

Als ze dat doet, dan is mijn werk gedaan.

Linda

 

PS heb jij een kind thuis dat vaak buikpijn heeft? Neem even contact op, dan kunnen we samen kijken wat ik voor jullie kan doen.