Wat te doen bij aanhoudende hoofdpijn bij je kind?

Heeft jouw kind aanhoudende hoofdpijn?  Kan de dokter niets vinden?

 

Je maakt je waarschijnlijk zorgen omdat je ziet dat je kind er veel last van heeft. Bezoeken aan de huisarts en misschien zelfs onderzoeken in het ziekenhuis hebben niets uitgehaald. Niemand heeft je tot nu toe kunnen vertellen waarom jouw kind steeds hoofdpijn heeft. Soms is het ineens een hele tijd weg maar op sommige momenten lijkt het weer erger te worden. Je kunt niet echt een aanwijsbare oorzaak te achterhalen. Dat is ook soms lastig omdat een kind dit niet altijd bewust kan aangeven. Maar het onbewuste kan dit wel. 

 

Met kinesiologie en acupunctuur ga ik als het ware "in gesprek" met het onderbewuste van je kind. Zo kunnen we op zoek gaan naar wat de beste oplossing is voor de aanhoudende hoofdpijn van je kind. Wil je nu alvast je kind helpen? Bekijk mijn video’s met uitleg en advies! Tip: ik heb ook video’s gemaakt die kunnen helpen bij slaapproblemen bij kinderen.

Spanning afvoeren bij aanhoudende hoofdpijn van je kind

Aanhoudende hoofdpijn kind

Het lijf van je kind is vaak even vergeten hoe het spanning af kan voeren. Hierdoor wordt de aanhoudende hoofdpijn van je kind versterkt of juist getriggerd.

 

Ik laat het lijf van je kind weer herinneren hoe het fijner en makkelijker opgebouwde spanning kan afvoeren. Met behulp van spiertesten gaan we samen op zoek naar de beste oplossing voor jouw kind. Soms maak ik hierbij ook gebruik van acupunctuur of  acupressuur punten. In sommige situaties geef ik advies over bepaalde voedingsmiddelen die je kind beter even kan laten staan. Belangrijk om te weten is dat er binnen de Chinese geneeskunde geen goede of slechte voeding bestaat. Er bestaat wel voeding die tijdelijk niet bij je kind past en dat gaat er dan tijdelijk even uit. Stel je vragen over aanhoudende hoofdpijn van je kind via het contactformulier of maak direct een afspraak.

Kinesiologie bij hoofdpijn

Op basis van de behoeftes en wensen van je kind stemmen we af welke behandeling voor aanhoudende hoofdpijn van je kind het beste bij hem/haar past. Voor hoofdpijn wordt er vaak gekozen voor 1 of 2 acupunctuur punten en kinesiologie.

 

Met kinesiologie worden verschillende technieken bedoeld die werken op basis van spiertesten. Ik leer je kind voelen wat zijn/haar lichaam vertelt. Door zacht op de arm van je kind te duwen praten we direct met het lijf. Vervolgens gaan we samen aan het werk door verschillende oefeningen te doen. Soms krijgt je kind nog wat druppeltjes om van de hoofdpijn af te komen. Of pakken we een kaartje om zo achter de achterliggende oorzaak te komen. 

 

Naast behandeling voor hoofdpijn gebruik ik kinesiologie ook wanneer een kind gedragsproblemen vertoont. Wil je je kind helpen beter in zijn of haar vel te zitten? Maak direct een afspraak!