Even rust in je hoofd

Felle ogen, die alles zien, heeft Tom.

Beetje donkere kringen onder de ogen. Acht jaar, net naar groep 5. “Hoe vind je het op school?” vraag ik. Ja, wel leuk, alles is makkelijk. Alle tafels heeft hij zichzelf vorig jaar al aangeleerd. Hij maakt zich wel een beetje zorgen over de ene juf, je lijkt wel heel streng.

 

 

Hij komt omdat slapen niet zo lekker gaat.

Het duurt soms wel 2 uur, voordat hij in slaap komt en is nooit na 7 uur wakker. Meestal wel een beetje eerder. Hij gaat dan naar zijn ouders. Het duurt even voordat hij dat vertelt, maar hij vindt het eigenlijk een beetje eng, alleen op zijn kamer.

 

 

 

Zijn moeder maakt zich zorgen.

Ziet dat hij steeds vermoeider wordt. Ik voel aan de pols van Tom dat zijn yinne energie laag is. En die heb je juist zo nodig om in slaap te kunnen vallen. 

In de Chinese geneeskunde werk ik met yin en yang. 

Yin en yang zijn tegenstellingen die niet zonder elkaar kunnen en in elkaar over lopen. Zo is yang is de dag, yin is de nacht. De dag kan niet zonder de nacht en andersom en ze lopen in elkaar over. Yang is actief en yin is dan rust. Is er een tekort aan die rust, blijf je veel te actief. 

We maken eerst samen een doel.

Tom wil graag snel en makkelijk in slaap vallen. Als ik hem vraag wat hij daarvoor nodig heeft, komen we uit op een rustig hoofd. Met behulp van spiertesten uit de kinesiologie zet ik Tom weer in balans. En daarna versterk ik zijn yinne energie nog door een verblijfsnaaldje te zetten op een punt dat bij de nier meridiaan hoort. En hij mag niet meer op een scherm na 5 uur ’s middags.

 

 

 

Ook geef ik hem nog een oefening mee om thuis te doen.

Elke avond voordat hij gaat slapen. Of als zijn hoofd een beetje te druk aanvoelt. 

Zit jouw hoofd, of het hoofd van jouw kind ook zo lekker vol voordat je wilt gaan slapen?

 

Doe dan deze oefening mee. Laat je het me weten of het bij jou ook werkt??

 

Linda

 

 

PS: Ook aan de slag met de slaapproblemen van je kind??

Maak dan een afspraak.

Of bel meteen even naar 06-24729559