Whoop Whoop! Het is lente!!

Nou…. het misschien nog niet zo lijkt als je naar buiten kijkt (brrrrrrr), maar de lente is echt begonnen!! En met de lente komt ook het Hout element in de Chinese geneeskunde om de hoek kijken.

 

 

Het Hout element is de energie van de lente, een tijd van vernieuwing en frisse energie. Net zoals de bomen die uit de grond komen en nieuwe bloemen die bloeien, begint met het Hout element een nieuwe cyclus. Het oude is afgesloten en het is tijd om een krachtige stap naar buiten te zetten en iets nieuws te beginnen.

Als je kijkt naar de groei van een boom, zie je hoe deze geleidelijk en gestaag groeit naar het licht, vol van energie en vastberadenheid. Zo kun je je ook voorstellen hoe het Hout element je kan helpen om nieuwe dingen te beginnen en te groeien.

 

 

Maar net als bij de groei van een boom, kan het Hout element ook voor wat hobbels zorgen. Soms groeien takken scheef en moet je een weg vinden rond obstakels. Als het Hout element uit balans is, kun je je gespannen en gestrest voelen. En je kunt ook last krijgen van spijsverteringsproblemen zoals een opgeblazen gevoel of constipatie, die je moe of prikkelbaar maakt. Het kan zijn dat je sneller boos wordt of dat je een korter lontje hebt. Dat hoort allemaal bij de yange energie van het Hout element.

Het Hout element ook staat voor actie en voorwaarts gerichte energie. Het is net als een raceauto die klaar is om te starten. Het is de kracht en energie nodig om te bewegen. Net als de raceauto hebben jij ook kracht en energie nodig om je doel te bereiken.

 

Het is dus de tijd om plannen te maken en actie ondernemen om je doelen te bereiken, zoals een boom die groeit naar het licht. En als je dan toch een hobbel op de weg tegenkomen, kun je je aanpassen en een nieuwe richting inslaan, zoals een tak die zich buigt rond een obstakel. Zoals het Hout element je leert, kun je groeien en bloeien en je laten inspireren door de energie van de lente en de kracht van de natuur

Is al die lente energie je wat teveel en voel je je wat gespannen? Dan kan het helpen om het derde punt op de lever meridiaan te masseren! Die zit op je voet tussen je grote en de tweede teen. Deze is super om ervoor te zorgen dat de boel weer lekker gaat stromen. Ga lekker zitten en je glijd zo in de punt hier op je voet, misschien voel je wel een bobbeltje of een kuitje.

 

Masseer zo stevig als je aankan voor een paar minuten. Weet je het punt niet te vinden? Kijk even in de video op 1 minuut en 24 seconden. Daar leg ik precies uit waar dit punt zit. 

Linda

 

PS: Kun je wel wat hulp gebruiken.  Maak dan een afspraak.