· 

Let it go! Let it go!!

 

Soms lijkt het alsof haar hoofd ontploft!

 

Het is zo druk daarbinnen. Ze piekert een heleboel en kan er ook vaak niet goed van slapen. Ivy zit al een tijdje in de brugklas van de HAVO en ze moet eigenlijk nog steeds wennen op school.

 

Als ze op de behandeltafel klimt, bedenken we samen een doel. Ik begrijp dat ze NIET meer wil piekeren, dat ze NIET zo lang wil wakker liggen en dat ze NIET wil dat haar hoofd zo druk is. Maar samen gaat ze kijken wat ze dan WEL zou willen. Hoe zou het zijn als ze zich fijn zou voelen. Hoe voelt haar hoofd dan…..?

Ivy wordt heel blij van het idee dat haar hoofd rustig en kalm is. En samen gaan we aan de slag en halen we alle stress weg. Daarna krijgt ze nog een verblijfnaaldje op het derde punt van de Levermeridiaan, want die ervoor dat alles goed blijft stromen en zo blijft ze niet vastzitten in haar hoofd.

 

Voordat ze naar huis gaat, geef ik haar nog een super leuke oefening mee. Eentje die jij ook kan doen als je hoofd vol zit. Voordat je gaat slapen, of als je met een vol hoofd uit school komt (of uit je werk, of nadat je je kids naar bed hebt gebracht….).

  1. Pak een ballon.
  2. Blaas deze zo ver als je durft op. Blaas alles wat je niet meer wilt erin! Alle herrie uit je hoofd, alles wat je laat piekeren. Het werkt het beste als je duidelijk zegt wat je in je ballon wilt hebben.
  3. Zet je raam openen laat alle lucht naar buiten lopen.
  4. Zit er nog meer, weer blazen dan!!
  5. En hup weer weg met al die herrie.
  6. Ga net zo lang door tot je hoofd leeg en rustig is.

 

Laat je me weten wat je van deze oefening vindt??

 

Linda