voor een lang, gelukkig en gezond leven

 

Acupunctuur behandeling

Wat acupunctuur precies is, en vooral waarom het zo goed werkt voor jou klachten? Dat vindt je HIER.

 

En hoe gaat dat precies, een acupunctuur behandeling?

Eerste behandeling:

De eerste acupunctuur behandeling bestaat uit een uitgebreid intake gesprek en een diagnose. Ik ga vragen stellen over uiteenlopende aspecten van je gezondheid, zoals slapen, medische geschiedenis, stoelgang en menstruatie. Ook kijk ik naar het emotionele en mentale welzijn.
Daarna ga ik de tong bekijken en de pols voelen, dit neemt enige tijd in beslag.

 

Als er genoeg tijd over is, zal ik een aantal naaldjes plaatsen aan de hand van de gestelde diagnose. Het prikken van naaldjes wordt meestal niet als vervelend ervaren. Je voelt slechts een klein prikje. Wanneer de naald op het juiste punt en diepte is ingebracht, dan wordt het ‘De Qi’- gevoel opgewekt. Dit kan voelen als een tinteling, een electrisch schokje, een uitstraling, of een zwaar, dof gevoel. Hoe dit voelt is per persoon verschillend. De meeste mensen ervaren nauwelijks of geen pijn. Een zeer klein aantal mensen ervaart het prikken als pijnlijk of gevoelig. Dit gevoel duurt maar even en trekt snel weer weg.


De naalden blijven ongeveer 20 minuten zitten. Tijdens deze behandeling zal ik steeds de pols voelen en eventueel naaldjes bij plaatsen, of verwijderen. De acupunctuur naalden zijn steriel verpakt en voor eenmalig gebruik.

 

 

 

Vervolg behandelingen:

We beginnen met een kort vraaggesprek en  kijken naar het effect van de vorige behandeling. Gevolgd door pols en tong diagnose. Afhankelijk van de klachten wordt er gekeken of de behandeling wordt aangepast en wordt er een puntcombinatie gekozen.

 

     


 

Belangrijk!!

 

Gebruik voor de behandeling geen alcohol, drop of overdadige maaltijden. Ontbijt wel (!) en ga niet je tong poetsen.

 

Al je persoonlijke en medische gegevens worden zonder jouw schriftelijke toestemming nooit verstrekt aan derden.

 

 

Praktijk Linda Barens is niet verantwoordelijk voor schade en of letsel als gevolg van verzwijgen van medische informatie zoals lichamelijke en/of geestelijke aandoeningen, blessures en medicijngebruik.

 

Als lid van de beroepsvereniging Zhong ben ik aangesloten bij de KAB (Klachtencommissie Alternatieve Behandelwijzen).

http://www.kab-klachten.nl/


Boek een gratis inzicht sessie

 

 

Tijdens deze sessie van een half uur vertel ik jou waar jij je energie ongemerkt kwijtraakt en hoe je die weer op kunt bouwen.

 

Ik geef je waardevolle tips specifiek voor jou gezondheid en jou patronen. Zodat je zelf aan de slag kunt om je gezondheid en jou energie niveau te verbeteren.

 

Vul het formulier in en we maken een afspraak