Als lekker slapen niet zo makkelijk is

 

Ik was altijd al een lichte slaper.

 

Ik ben geen avondmens en droom ook veel en nogal intens. Ik dacht eigenlijk dat iedereen dat had, van die dromen. Soms ben ik een jongetje, of een hond. Soms wissel ik zelfs van personage in de droom. Ik denk dat ik altijd tussen dromen door even wakker werd, want ik wist ze ook nog vaak. Ik had er geen last van, misschien soms wat lastig voor mijn omgeving, want ik lig er graag rond 10 uur in. 

 

Tot een paar jaar geleden.

En ik kan me het precieze tijdstip ook  niet herinneren. Want het ging heel geleidelijk. Ik ging steeds slechter slapen. Inslapen gaat meestal prima. Maar dan wordt ik ergens tussen 12 en 4 uur wakker. En dan ook echt wakker. Om vervolgens een uurtje voor de wekker gaat weer diep in slappen te vallen. Een echte aanleiding kan ik niet ontdekken. Tuurlijk soms is er teveel stress, maar soms lig ik ook uren wakker na een super leuke ontspannen dag.

 

Ik ontdek dat ik wakker word met soms een hartslag van 100 p/m.

En ik laat alles even nakijken bij de huisarts. Niets te vinden.  Ik krijg een receptje voor slaappillen mee. Want soms kan je dat net even eroverheen zetten. Dat zal wel, maar ik wil het toch niet. Dan kan ik ook een jointje kopen, dan zal ik ook wel slapen, maar dat wil ik ook niet.

 

 

Inmiddels ben ik zo moe, dat ik stukken uit mijn dag kwijt ben.

Een donkere grijze deken ligt over mijn gemoedstoestand….

 

 

Als ik probeer te mediteren, val ik overdag in slaap.

Maar ik ga er wel mee door. Soms helpt het ’s nachts. Ik ga meer warm en gare groenten eten, goed voor mezelf zorgen. Wijn bonjour ik de deur uit. Ik ga naar een collega acupuncturist. En na een jaar voel ik me wel op andere vlakken beter maar slapen is nog steeds een drama. Ik ga naar een osteopaat en warempel dat werkt! Maar als ik niet meer ga, komen de slapeloze nachten weer terug.

 

Dan kom ik bij een kinesioloog,

voor mijn jongste dochter, die echt niet lekker in haar vel zit. In no time is ze weet zichzelf. Wat fantastisch! Dit wil ik ook leren. En wat als dit nu ook voor mij werkt??

 

 

Inmiddels weer een jaar verder.

En ik kies voor mijzelf. Sta stevig in mijn schoenen ook al overspoeld de stress van een gezin mij soms. En als er veel gebeurt, dan heb ik echt nog wel eens een paar slechte nachten. Maar die lossen zich wel weer op. En ik heb inmiddels een hele kinesiologische trukendoos om weer snel in slaap te vallen als ik wakker wordt. 

 

Lig je ook vaak wakker? Ik weet hoe het voelt, ik kan je helpen.

 

 

Mail (linda-barens@outlook.com) of bel (06-24729559) voor een afspraak.

 

Linda