· 

De beste knuffel ooit

kind niet lekker in z'n vel, tiener, puber

 

Vrolijk huppelend komt Amber mijn praktijk binnen.

Op een ochtend op een schooldag. Want ze is een beetje ziek geweest deze week. En ze was eindelijk wel een beetje beter maar nog net niet fit genoeg om op school te zitten, maar wel om bij mij langs te komen.

 

  

Maar ze komt natuurlijk niet voor de gezelligheid.

Amber zit in  groep 4. Ze vindt het leuk op school maar ook wel heel erg druk. En de andere kinderen snappen haar vaak niet zo goed.  Daar snapt ze niet goed. Ze zou graag willen dat iedereen haar aardig zou vinden.

 

  

Van haar moeder weet ik dat ze elke ochtend buikpijn heeft.

De dokter kan niks vinden, maar ik weet natuurlijk dat alle spanning die Amber in haar lijfje heeft in haar buik gaat zitten.

 

Als ze op de tafel ligt en ik leg mijn handen op haar hoofd zucht ze: "ja, nu wordt het zo lekker rustig." 

We doen verschillende oefeningen en spiertesten om samen de spanning uit haar buik halen. En na een tijdje kwebbelt ze er weer vrolijk op los. “Nou,” zegt haar moeder. “Die kan morgen wel weer naar school geloof ik.”

  

 

Als het tijd is om naar huis te gaan, krijg ik een hele lange, dikke knuffel. Wat is ze een lieve schat.  “Ik zal je missen,” zeg ik tegen haar. “Ik jou niet!” zegt ze vrolijk, “want ik kom snel weer terug hoor!”

 

  

Op de trap hoor ik haar nog een keertje roepen: ”Dag Linda!!”

 

Dag Amber, heerlijk meisje… 

 

kind niet lekker in z'n vel, tiener, puber

 

Misschien heeft jouw kind vaak last van buikpijn of hoofdpijn en weet je niet waar het vandaan komt. Is het heel gevoelig voor prikkels? Zit er meer in dan wat er nu uitkomt?

  

Neem even contact op voor een afspraak. Dan kijken we samen wat ik voor jullie kan betekenen.

 

 

Ik zie je graag!!

 

 

Dikke knuffel,

 

Linda