Hoe ziet jou "glas" eruit?

 

Als je je niet gelukkig voelt, heeft dat weinig met geluk te maken maar alles met het gevoel hebben dat je er toe doet. Dat je een zinvol leven leidt, dat je alles uit je leven haalt, wat er uit te halen valt.

 

 

In deze TED talk van Emily Esfahani Smith gaat het over 4 pilaren waar een zinvol leven op steunt.

 

 

Is je glas half vol. Is je glas half leeg.
Je bent wie je nu bent door alles wat je hebt meegemaakt. En hoe vind je dat je tot nu toe bent uitgepakt? Waren het moeilijke dingen, en vertel je jezelf ook dat het moeilijke dingen waren. Waren het moeilijke dingen en vertel je jezelf dat je er veel van geleerd hebt en ben je er sterker door geworden. Je was nooit op dit punt in je leven geweest zonder de  dingen die je hebt meegemaakt.

 

 

Kun je ook je “slechte” eigenschappen accepteren.
Ik ben bijvoorbeeld een perfectionistisch type. Ik leg de lat hoog en als ik niet oppas (mezelf even tot de orde roep dus) begin ik nergens aan omdat het nog niet perfect genoeg is. Ik baal ervan als iets niet gaat zoals ik van te voren bedacht had en kan daar veel te lang in blijven hangen.

 

 

 

Maar de mooie kan hiervan is net zo belangrijk.
Misschien nog wel belangrijker. Zo zei een wijze vrouw tegen mij dat perfectionistische mensen juist fijn zijn. Want die willen het graag goed doen en maken de wereld graag mooier. En dat is precies zo als het voor mij is. Ik laat niet los tot het wel goed is. Want de wereld moet mooier en ik kan het beter als ik nog even doorzet. En ik heb inmiddels ook geleerd om sommige dingen gewoon te gaan doen ook al is het nog niet perfect. Want dan leer ik weer een hoop en kan het de volgende keer beter. 

 

 

Pippi zei het tenslotte al: “ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.”

 

En alles wat je tegen jezelf zegt, wordt waarheid.

 

 

Dus hoe ziet jou “glas” eruit??

 

 

Hoe zou het voor jou zijn,
als je jezelf op nr. 1 kon zetten. Zonder jezelf daar schuldig over te voelen. Als je beter met stress om kon gaan omdat je beter in je vel zat. Je wist dat je gezondheid een solide basis had zodat je echt wel tegen een stootje kunt.

 

 

 

In januari start ik mijn “boost your Qi” traject weer.
Waarin ik je in 12 weken begeleid naar een gelukkiger en gezonder leven. Naar meer energie en meer weerstand. Wil je weten of het voor jou is? Vraag dan HIER een gratis inzicht sessie aan. En ontvang meteen tips om je gezondheid op te bouwen. 

 

 

Ik spreek je snel.....