Waarom is gezond eten zo duur?

 

 

“Waarom is gezond eten zo duur?”
Dat vroeg ze. En ik moest daar even over nadenken. Want is dat wel zo? Ja, ze ging zelf soep maken.  Van een (dure) bouillon die ik had aangeraden en van verse groenten. Ik had zelf het idee dat het juist heel goedkoop eten was. Want ik gebruik voor de soep de restjes van gisteren, wat in de reclame is of die slappe wortels die niet meer echt lekker zijn als je ze gewoon eet. En ik maak een grote voorraad zodat ik ook nog 3 keer lunch (of ontbijt) in huis heb.

 

 

O dat bedoelde ze!
Ze vond het duur in vergelijking met een blik uit de supermarkt! Het duurde echt even doordat ik dat door had. Ja, sorry…… Soms ben je zelf al zo lang met dingen bezig dat je denkt dat iedereen dat normaal vindt.  Er staat hier nog zo’n ding achterin de voorraadkast en mijn schatje is nog in de waan dat we die nog ooit gaan opeten, hahahaha.

 

 

 

 

Maar toch, die vraag bleef wel hangen.
Want wat is dan duur als het om je gezondheid gaat. Ik zal je eerlijk zeggen dat ik het nog nooit heb vergeleken. En, wees eerlijk, het IS toch ook niet te vergelijken. Waarschijnlijk kost het meer geld als je zelf alle groenten koopt als je het vergelijkt met een kant en klaar blik. Maar wat zit daar in dan? In mijn soep weet ik dat precies. Maar, euh, eigenlijk denk ik niet dat het om het geld gaat…..

 

 

Wat betekent eten voor jou?
En misschien is dat wel de echte vraag die ze stelde. Want eten betekent voor mij  blijkbaar iets anders dan voor haar.  Voor mij betekent eten:  zorgen dat ik gezond blijf. En genieten van iets wat ik heb klaargemaakt. En dat zal het voor haar ook wel niet betekenen. Wat is er nou belangrijker dan je gezondheid …..

 

 

Dus wanneer is eten dan duur?
Als je gezondheid achteruit gaat, ja, dan vind ik het duur. Als het me op den duur mijn energie kost, dat vind duur. Als ik ga snauwen tegen mijn meisjes omdat ik eigenlijk te moe ben, dat vind ik duur. Voor mij was de gedachte dat is moe en futloos zou blijven voor de rest van mijn leven een prijs die ik niet wilde betalen.

 

 

 

Wat betekent eten voor jou??

 

 

Wil je inspiratie voor een lekker soepje? Kijk dan eens HIER, lekker eten hoeft echt niet duur te zijn.

 

 

Het is mijn missie om vrouwen zoals jij te laten zien hoeveel meer er uit het leven te halen valt. 

 

 

Ik zie al jaren in mijn praktijk vrouwen voorbij komen

die zo vermoeid zijn en door de bomen het bos niet meer zien als het om voeding gaat. Die zoveel stress op hun schouders nemen....... 

Dat hoort nu eenmaal bij het hebben van een gezin, en dat doe je natuurlijk met liefde. Maar hoe zit het met die liefde voor jezelf....? 

 

 

Ik wil je zo graag die basis geven.

Die basis voor je gezondheid, gezondheid op ALLE vlakken van je leven. Want in mijn boekje ben je geen som van alle onderdelen maar ben je gewoon JIJ. En is het tijd dat JIJ aan de slag gaat. 

Zodat jij weer die vrouw wordt die je eigenlijk diep van binnen nog steeds bent. 

Je bent als moeder de kern van je gezin. En, weet je, ik zie een gezin als een puzzel. Zorg jij beter voor jezelf, zit jij lekkerder in je vel. Je zult zien dat de puzzel zich vanzelf aanpast. En dat het zo veel beter wordt. Niet allen voor jou, maar voor iedereen. 

 

Of wil je liever zo doorgaan..........? Aan jou de keuze.